O kuchaři Z. Matulovi, sběrateli jídelních lístků a kuchařských knih (1992). Připravili: M. Švihálek, Z. Úlehla a F. Mudra

Litujeme, ale pořad není v iVysílání dostupný
Video není k dispozici

Stojí zato vypravit se občas za starými přáteli. Zdeněk Matula, ostravský důchodce, mistr kuchař a odborník na slovo vzatý, to dělá často. Vařil slavným osobnostem, ale i docela obyčejným lidem u nás i v cizině. Například v mekce kuchařů – Paříži. Byl tam téměř půl století. Zdeněk Matula se vyučil někdy ve 30. letech. Celý život strávil mezi hrnci s vařečkou v ruce. Povolání se mu stalo velikou láskou. Do dneška se k ní vrací. Ostrov Capri byl jednou z mnoha dalších zastávek mistra kuchaře na cestě za uměním gurmánů. To bylo na konci 60. let. Daleko je ze slunné Itálie do zimní Ostravy. Mezi paneláky je nemožné snít o modravých vodách. Ale umění mistra kuchařského zůstalo zachováno.

Stopáž25 minut
Rok výroby 1992
 ST 4:3
ŽánrDokument