Nic nespáchal. Jenže policie má důkazy a svědkové ho poznávají. Henry Fonda v hlavní roli amerického filmu podle skutečného případu.
Dále hrají: V. Milesová, A. Quayle, H. J. Stone, Ch. Cooper a další. Režie Alfred Hitchcock.

Drama s kriminální zápletkou natočil Alfred Hitchcock podle skutečného případu muže, jehož život se během minuty změnil kvůli jedinému falešnému obvinění. Manny Balestrero (Henry Fonda) je hudebník, milující manžel a otec dvou chlapců. Stále řeší finanční problémy, ale jinak vede, dá se říci, šťastný život. Když jde jednoho dne vyřídit půjčku pro svoji ženu, mladá slečna od přepážky se začne chovat velice podivně. Poté odběhne, něco šeptá kolegyni... a za malou chvíli se Balestrerovi život zcela změní. Lidé v něm totiž poznávají zločince, který se v poslední době dopustil několika přepadení.

Hitchcockovo dílo z roku 1956 vyniká opět vytříbeným citem pro každý detail v záběru, smyslem pro využití světla, tmy a stínu. Postupně se před námi rozehrává až téměř absurdní drama člověka, který se během chvilky, shodou nejrůznějších náhod, ocitá tváří v tvář křivému obvinění. Všechny důkazy a svědectví hrají proti němu. I když se diváci tohoto filmu nebudou až tolik bát, přesto mohou vychutnat osobitý mistrův rukopis i kultivované herectví Henryho Fondy.

Napište nám