Když je člověku skoro padesát, přijde o práci a neví co dál, pak je ta pravá chvíle na uskutečnění celoživotního snu… Ian McShane v hlavní roli britské hudební komedie.
Dále hrají: M. Clarkeová, A. Fargas, I. Hayes, A. Matthews aj. Režie: Sandy Johnson.

Přijít o práci se dá v dnešním světě raz dva. V Praze jako v Liverpoolu. Když je člověku ale skoro padesát a nevypadá to, že by se o něj někde zrovna prali, pak je ta pravá chvíle na uskutečnění celoživotního snu. A liverpoolský diskžokej Otis jeden takový sen má: celým srdcem touží dát znovu dohromady americkou soulovou skupinu The Tallahassies, která se před více než dvaceti lety rozpadla. Že je to po těch letech nápad poněkud šílený? Že každý z té slavné čtyřky (pokud ještě všichni vůbec žijí!) už bude mít svoji představu o tom, jak strávit těch pár posledních let, co mu ještě zbývá? A že, v neposlední řadě, na takovýhle podnik Otis vůbec nemá potřebný kapitál? Našlo by se jistě ještě mnoho stejně pádných, ne-li pádnějších důvodů proti. Ale Otis se už jednou rozhodl a v cestě do Ameriky by mu nezabránil ani archanděl Gabriel s plamenným mečem...

Roli Vernona hraje Isaac Hayes, skutečná soulová legenda. Grovera hraje Al Matthews, hudebník a bývalý diskžokej Radia 1, který je rovněž autorem písní, jež ve filmu zazní (i ústřední melodie Picking Up The Pieces, kterou my nazýváme Dávám se dohromady)

Napište nám