On byl drsný právě tak jako příroda kolem, ona křehká s netušenou vnitřní silou. Gene Hackman a Liv Ullmannová v americkém westernovém filmu o prvním bouřlivém roce manželství.
Dále hrají: S. Tyrrellová, H. D. Stanton, J. Santos, E. Heckartová a další. Režie Jan Troell.

Snímek Nevěsta pro Zandyho natočil v USA švédský režisér Jan Troell podle literární předlohy Lillian B. Rossové Cizinka. Zavede nás do krásné oblasti Big Sur na severu Kalifornie nedaleko pobřeží Tichého oceánu roku 1870. Zandy Allan, chovatel dobytka na divokém pobřeží severní Kalifornie, drsný jako příroda, která jej obklopuje, čeká v městečku na příjezd své nevěsty Hannah. Odpověděl na její inzerát s nabídkou sňatku a zaplatil jí cestu dlouhou dva tisíce mil. První setkání není ani pro jednoho příjemné. Útlá blondýnka, která v dopisech zatajila svůj věk, je podle Zandyho pro drsný život v horách příliš křehká. Muž se jí hned první večer proti její vůli zmocní. Ve štíhlé a něžné ženě však roste vzdor a netušená síla...

Se smyslem pro detail a bez mnoha slov sleduje režisér postupně se měnící vztah obou protagonistů. V příběhu o prvním bouřlivém roce jednoho manželství na inzerát vytváří podrobnou studii dvou rozdílných osobností. Připomeňme jen hvězdné obsazení - ústřední dvojici ztvárňují Gene Hackman a Liv Ullmannová.

Napište nám