Česká veselohra o bláznivém vynálezci, podivínském statkáři a jeho nečekaných hostech.
Hrají: J. Plachta, L. Pešek, S. Beneš, J. Kohout, Z. Baldová, A. Králová a další. Scénář J. Mach a V. Čech. Kamera V. Hanuš. Režie Zdeněk Gina Hašler.

Mladíci Pavel a Jiří se domluví, že začnou spolu podnikat. Pavel bydlí u bláznivého vynálezce Kryšpína Nováka. Ten ho však vystěhoval na dvůr, protože Pavel chodí s jeho dcerou Zuzkou. Druhá dcera Pepinka se pro změnu zalíbí Jiřímu. Domácí raději pošle obě dcery na statek svého bratra Sylvestra. Obě dcery tam musí pracovat stejně jako ostatní čeleď. Ale ani zde nejsou v bezpečí před svými nápadníky. Pavel s Jiřím přijdou s plánem zmodernizovat Sylvestrův statek a změnit jej na ozdravovnu pro zhýčkané měšťáky, kteří by část dne fyzicky pracovali. Zároveň se vetřou do přízně Sylvestra, který je u sebe ubytuje. Statkář netuší, že jde o nápadníky, před kterými má neteře uchránit...

Bláznivou českou komedii, ve které zazářili Jindřich Plachta, Jára Kohout, Ladislav Pešek a Svatopluk Beneš, natočil v roce 1942 režisér Zdeněk Gina Hašler, syn známého písničkáře a herce Karla Hašlera.

Napište nám