Stačilo málo, aby mohli být šťastni. Ale čeká na ně nelítostná bouře citů. Americký film.
Hrají: J. Clayburghová, A. Finney, E. Hawke, K. MacLachlan, P. Laurieová, S. Amisová, K. Erbeová a další. Režie: Bruce Beresford.

Rodina Odomových bydlí v elegantním starém jižanském domě obklopeném balkóny, stromy a přírodou. Život tu běží poklidně a zdánlivě bez problémů do chvíle, kdy se Warren vrátí domů a zjistí, že maželka Helena ho po letech manželství náhle opustila. Zatímco den co den pročítá její dopis na rozloučenou a pokouší se najít skutečné důvody rozchodu, začne o jeho dům a srdce usilovat jiná žena. Warren odolává jejím svodům a pokouší se upnout na vzpomínky a problémy přicházející s jeho dcerami. Nakonec se s pomocí sedmnáctileté dcery Lucille pokusí manželku získat zpět...

Román spisovatelky Josephine Humphreyové proměnil režisér Bruce Beresford (Cena za něžnost, Její alibi, Černé roucho, Řidič slečny Daisy, Poslední tanec) v silné a působivé drama, obdařené zvláštním humorem a pochopením pro vystižení obyvatel amerického Jihu. Postavu Warrena svěřil Albertu Finneymu (Lawrence z Arábie, Tom Jones, Pod sopkou, Millerova křižovatka) a roli Helen nabídl herečce Jill Clayburgové (Stříbrný blesk, Neprovdaná žena, Začít znovu, Napůl drsňák).

Napište nám