„Láska brány otevírá“.. i srdce slavné operetní subrety v hudební veselohře Miroslava Cikána.
Hrají: J. Kšírová, F. Kreuzmann, H. Vítová, A. Novotný, J. Vondrovič, B. Záhorský a další. Scénář: J. Neuberg, J. Mottl. Hudba: J. Stelibský. Kamera: J. Roth.

Operetní scéna má problémy, protože místní hvězda Marja Marjanovská tvrdě ovládá vedení divadla a diktuje si, v čem bude hrát. Dva mladí začínající, leč ambiciózní autoři sepíší novou operetu, ale protože znají zákulisní poměry, uchýlí se do přísné anonymity. Všechno však nakonec dobře dopadne, neboť - jak praví ústřední šlágr skladatele Josefa Stelibského - "láska brány otevírá"...

V ději i ve skutečnosti se natáčení točilo kolem operetní hvězdy evropského formátu Jarmily Kšírové, jejíž požadavky a vrtochy terorizovaly celý štáb. Zpívala sice výborně, ale nad jejím toporným herectvím zůstávali v rozpacích nejen recenzenti. A tak vše zachraňovala mladokomická dvojice Antonín Novotný a Jiří Vondrovič, dále Hana Vítová a v neposlední řadě chytlavá Stelibského hudba. Tak vznikla v roce 1939 pod režijním vedením Miroslava Cikána vcelku solidní filmová operetka.

Napište nám