Pomůže zázračná medicína známým hrdinům v boji proti Římanům? Francouzský animovaný film

Asterix spolu se svými kamarády a svojí magickou silou bojují proti Římanům, kteří se snaží odhalit tajemství jejich zázračné medicíny, kterou jim namíchal jejich kněz, nazývaný druid, jenž patřil k nejvýznamnějším osobám.

Asterix – malý válečník bystrého rozumu, všemi mastmi mazaný. Bez váhání mu může být svěřeno jakékoli nebezpečné poslání. Asterix čerpá svoji nadlidskou sílu z kouzelného nápoje druida Panoramixe...

Obelix – , nerozlučný Asterixův přítel, je povoláním dodavatel menhirů a miluje divočáky. Je kdykoli připraven všeho nechat a následovat Asterixe do nových dobrodružství, hlavně když v nich budou divočáci a pořádné rvačky. Mohutný a méně důvtipný Obelix je jediný, kdo nikdy nepotřebuje zázračný posilující nápoj, neboť do nádoby s lektvarem upadl jako miminko a od té doby je z něj nepřemožitelný silák.

Panoramix – ctihodný vesnický druid, sbírá jmelí a vaří kouzelné lektvary. Jeho největším úspěchem je kouzelný nápoj, který dodává nadlidskou sílu. Panoramix má ovšem v zásobě ještě jiné recepty!

Majestatix – náčelník kmene. Je to odvážný ale i rozvážný starý válečník. Jeho lidé si ho váží a nepřátelé se ho obávají. Majestatix se bojí jen jednoho: že mu spadne nebe na hlavu, ale jak sám říká: "Tak hned to ještě nebude!"

Trubadix je bard. Mínění o jeho talentu se různí. On sám se pokládá za geniálního, všichni ostatní ho pokládají za nemožného. Ale když zrovna nic neříká, je to veselý a oblíbený společník...

Napište nám