Karel Lamač v rozverné komedii o svatebních trampotách nesmělého advokáta.
Dále hrají: L. Hermanová, Č. Šlégl, T. Pištěk, T. Grosslichtová, M. Gampeová a další. Scénář V. Wasserman. Kamera O. Heller. Režie Martin Frič.

Hned první případ přinese novopečenému advokátovi Anatolu Bryndovi spoustu potíží. Herečka Helena Králová, jeho čerstvě vdaná sousedka, se chce rozvést a tvrdohlavě odmítá vrátit se k manželovi. Přes právníkovy protesty u něj stráví noc. Sice ve vší počestnosti, ale vykládejte to celému procesí návštěvníků, kteří se nazítří ráno objeví! Nechybí mezi nimi Anatolova snoubenka, budoucí tchán s tchýní i Helenin zhrzený manžel. Kolotoč omylů a podezírání, pletek a zápletek se roztáčí...

Rozvernou komedii natočil v roce 1933 Martin Frič podle původního námětu Václava Wassermana. Hlavní roli přidělil svému kolegovi - režisérovi Karlu Lamačovi, který se ovšem nezřídka objevoval i před kamerou. Většinou to byly role inteligentních, ale současně i potrhlých a pro praktický život naprosto nepoužitelných mužů. Takový je i Anatol Brynda, který se proti své vůli zaplete hned s první klientkou. Tu si zahrála Ljuba Hermanová, která se ve filmu objevila teprve potřetí. Oba hlavní představitelé si spolu zazpívali i líbivou písničku "Není všechno zlato, co se zlatem zdá" Járy Beneše a Václava Špilara. V epizodních rolích se objevili ještě další dva režiséři - kasaře Lašťovku si zahrál Josef Rovenský a roli oddávajícího úředníka Jan S. Kolár, známý režisér z éry němého filmu.

Napište nám