Automobilový závodník zaviní nehodu a nezbývá mu než se dát do služeb podsvětí. Špatné svědomí ho netrápí až do jedné osudové chvíle…
Režie: Robert Enrico. Scénář: Robert Enrico, Lucienne Hamonová, Pierre Pelegri. Hrají: Jean-Paul Belmondo, Joanna Shimkusová, Raymond Bussières, Sydney Chaplin a další.
Ho!

Automobilový závodník François Holin zaviní nehodu, při které zahyne jeho partner. Vinou tragické události přijde o závodnickou licenci, ocitne se bez práce a náhle nemá jak financovat nákladný životní styl, na který je zvyklý. Nezbývá než přijmout nabídku z podsvětí. François se stává řidičem ve službách gangsterů a pod přezdívkou Ho pomalu stoupá po zločineckém žebříčku. Špatné svědomí ho netrápí, až do jedné osudové chvíle.

Jean-Paul Belmondo ve filmu Ho! ztvárnil jednu ze svých rozporuplnějších rolí – poskoka, který chce víc než na co má a který tak rád čte o sobě v novinách. Protipólem nejednoznačného hrdiny je krásná Joanna Shimkusová, atmosféru teskné gangsterky podtrhuje hudba Françoise de Roubaixe.

Napište nám