Vlasta Burian jako potrhlý profesor botaniky podnikne složitou akci, aby se elegantně zbavil rozmarné manželky.
Režie: Miroslav Cikán. Scénář: Július Lébl, Jarka Mottl, Václav Wasserman. Hrají: Vlasta Burian, Zita Kabátová, Světla Svozilová, Jaroslav Marvan a další.

Výbornou komedii o tom, co způsobí návrat nevěrné manželky, natočil v roce 1941 režisér Miroslav Cikán podle úspěšné hry z repertoáru Burianova divadla, pod kterou byli jako autoři podepsáni Jindřich Hořejší a Julius Lébl. Zápletka pojednává o mírně potrhlém profesorovi botaniky Ducánkovi, kterého zaměstnávaly jeho vědecké pokusy tak, že zcela zapomněl na to, že je ženatý. O existenci jeho rozmarné ženy, operetní divy Lucy, nevěděla ani jeho hospodyně Veronika, ani přítel Potužník. Když se však manželka po sedmi letech kajícně vrátí domů, Ducánek podnikne komplikovanou akci, aby se jí elegantně zbavil...

Miroslav Cikán dokázal zvládnout Burianův temperament a tak zůstal dostatek prostoru pro další výborné herecké výkony. Potěší vás skvělá Světla Svozilová jako nevěrnice, půvabná Zita Kabátová, starostlivá Marie Blažková a elegantní Raoul Schránil. V jedné z prvních epizodních rolí - poslíčka z květinářství - se zde objevil Josef Kemr.

Napište nám