Tajemný příběh milostného čtyřúhelníku jako vrchol Saurovy flamenkové trilogie. Španělský taneční film.
Hrají: A. Gades, C. Hoyosová, L. del Solová, J. A. Jiménez a další. Režie Carlos Saura.

Film Čarodějná láska je posledním z tzv. flamenkové trilogie, tedy trojice tanečních filmů, které Carlos Saura vytvořil v 80. letech ve spolupráci s choreografem Antoniem Gadesem. Po adaptaci Lorcova dramatu Krvavá svatba a Mériméeovy Carmen si Saura s Gadesem zvolili k interpretaci balet Manuela de Fally s názvem El amor brujo (ve španělštině poněkud mnohoznačným - místo Čarodějná láska by se dal také překládat jako Zakletá láska či Láska kouzelnice).

Děj nás uvádí do malé vesnice svázané přísnými, tradičními pravidly. Sňatek Candely a Josého dojednali jejich rodiče už v dětství. Ke svatbě skutečně dojde, José je však ve skutečnosti zahleděn do svůdné Lucíi, zatímco na Candelu si myslí impulzivní Carmelo. Pnutí v milostném čtyřúhelníku vede až k vraždě - ani mrtví se však nehodlají vzdát svých nároků...

Melodramatická látka, ve které se obcuje s duchy a láska překonává prokletí, je interpretována vynikajícími tanečníky flamenka. Dialogů je pomálu, hraje a tančí se na přiznaném jevišti, kde je vytvořena stylizovaná vesnice. Jako by režisér naznačoval, že pro vyprávění příběhu nepotřebuje obvyklé filmařské berličky, záměrně nechává vyniknout de Fallovu hudbu a kreace tanečníků. V hlavních rolích - stejně jako v předchozích filmech Carmen a Krvavá svatba - excelují Antonio Gades a Cristina Hoyosová.

Napište nám