Lapálie na Vltavě aneb jak snobská společnost považovala kapitána obyčejného parníku za proslulého admirála.
Režie: Miroslav Cikán. Scénář: Miroslav Cikán, Jaroslav Mottl. Hrají: Vlasta Burian, Jiřina Štěpničková, Milada Smolíková, Theodor Pištěk a další.
Hrdinný kapitán Korkoran

Pražským mořem bývala svého času Vltava a pražskými námořníky tradičně bodří obyvatelé Podskalí. A právě zde žije i Adam Korkoran, kapitán slavného vltavského parníku Primátor Dittrich. Nedopatřením se dostane do mondénních letních lázní, kde je snobskou společností považován za proslulého korvetního kapitána. Je dokonce zvolen za protektora slavností Slunce. Ty se opravdu povedou, ale jen do chvíle, kdy do lázní dorazí inspektor paroplavební společnosti...

Role bodrého kapitána byla jako stvořená pro Vlastu Buriana, který zde uplatnil talent pro situační a hlavně slovní komiku, zpěv i svou slabost pro oslnivé uniformy. Režisér Miroslav Cikán si do dalších rolí vybral stejně skvělou Jiřinu Štěpničkovou, Miladu Smolíkovou, Jaroslava Marvana a Čeňka Šlégla. Za námět úsměvného příběhu posloužila hra E. A. Longena a kameramanem byl proslulý Václav Vích. Navzdory léta vžitému názvu je skutečný titul filmu Hrdinný kapitán Korkoran (s krátkým "a" ve jménu) - právě tak je uveden na kopiích.

Napište nám