Neznámý vrah si vybírá ženy s postižením. Němá Helen má být další na řadě. Americký film.
Hrají: D. McGuireová, G. Brent, E. Barrymoreová, K. Smith, R. Flemingová, G. Oliver a další. Režie Robert Siodmak.

Režisér Robert Siodmak (Poklad Aztéků, Pyramida boha slunce) natočil podle knihy Ethel Liny Whiteové klasický thriller, který nezapře vliv mistra napětí Alfreda Hitchcocka.

Poklidnou atmosféru malého městečka znepokojují opakované vraždy mladých dívek. Přesněji řečeno dívek nějak postižených. Vrahem může být kdokoli z obyvatel, někdo, kdo ostatní dobře zná. Drama zasáhne i odlehlou usedlost Warrenů. O paní domu, upoutanou na lůžko, se totiž jako společnice stará Helen Capelová, milá, půvabná, ale němá dívka. Paní Warrenová naléhá, aby Helen co nejdříve opustila dům - a tak právě vhod přichází nabídka mladého lékaře Parryho, aby se zatím přestěhovala k jeho matce. Helen ho totiž zajímá - jednak by se rád se specialisty pokusil o vyléčení její němoty, způsobené šokem v dětství, jednak ji - jak jinak - miluje.

Celý film se odehrává během jediného dne, lépe řečeno večera - v lijáku a bouřce, ve starém domě plném tajemných zákoutí a rozsáhlých, temných sklepení. Vedle zpráv o nevyjasněných vraždách v městečku zvyšuje dramatičnost i patrné napětí mezi jednotlivými členy domácnosti Warrenových...

Napište nám