Stačilo jen pár minut, aby zbortila jeho plány a obrátila mu život naruby. Katharine Hepburnová a Cary Grant v hlavních rolích klasické americké komedie.
Dále hrají: Ch. Ruggles, B. Fitzgerald, M. Robsonová, W. Bond a J. Carson. Režie Howard Hawks.

Jen málokdo asi odolá humoru, osobitému půvabu a romantice v americké bláznivé komedii, v níž hlavní role vytvořili Cary Grant a Katharine Hepburnová.

Hlavním hrdinou příběhu je nepraktický, značně roztržitý a své práci zcela oddaný antropolog Dr. David Huxley, který má těsně před svatbou se svojí asistentkou Alice a navíc shání další peníze pro muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. V okamžiku, kdy se má setkat s důležitým sponzorem, od něhož může získat milion dolarů, jeho situaci značně zkomplikuje poněkud potrhlá bohatá kráska Susan Vanceová. Ta se mu i v dalších hodinách doslova neustále plete do cesty, s ochočeným mládětem leoparda pak dostává Davida i své známé do řetězce stále absurdnějších situací...

Film, jenž do dnes příliš nezestárnul, představuje jeden z vrcholů hollywoodských bláznivých komedií třicátých let. Stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a umění klasika americké kinematografie, režiséra Howarda Hawkse (který je podepsán také pod mistrovskými díly Zjizvená tvář, Herna na Zlatém pobřeží, Červená řeka, Hluboký spánek a Rio Bravo).

Napište nám