Komedie podle stejnojmenného románu Vladimíra Párala o ideálech a tvrdé realitě.
Hrají: J. Somr, E. Tučková, L. Kořínková, M. Rataj, M. Weigertová, J. Krampol, P. Rubeš a další. Scénář: V. Páral, A. Kachlík. Kamera: J. Illík. Režie: Antonín Kachlík.

V roce 1979 měly premiéru hned dva filmy, které inspiroval vyhledávaný autor Vladimír Páral, jenž ve svých novelách a románech ironicky, až sarkasticky popisuje zmechanizovaný a konzumní životní stereotyp. Byl to film režiséra Jaromila Jireše Mladý muž a bílá velryba, který jste již měli možnost vidět v České filmové čítance, druhým filmem byla komedie Radost až do rána, tu podle stejnojmenného románu Vladimíra Párala natočil režisér Antonín Kachlík. Premiéra tohoto snímku se konala v březnu 1979, později však byl z kin stažen, protože v něm jednu z hlavních rolí hrála Lenka Kořínková, která odešla do emigrace - a to byl v té době neodpustitelný hřích. A tak i premiéry na televizní obrazovce se film dočkal až v březnu 1990. Komedie vypráví příběh dvou životních ztroskotanců - zkrachovalé vysokoškolačky Violy, emancipované a povýšené, a primitivního tuláka životem Kazana. Nesourodou dvojici spojuje to, že jsou toho času bez zaměstnání, bez peněz a bez partnera. Vzájemné sympatie se ale záhy změní v pevnější pouto. A hned nastanou komplikace, protože pouze z lásky se žít nedá....

Pro ústřední dvojici - Kazana a Violu - si Antonín Kachlík vybral výborného Josefa Somra a neherečku Evu Tučkovou. V dalších rolích se setkáte s již zmíněnou Lenkou Kořínkovou, Jiřím Krampolem a Miroslavem Ratajem. O znamenitou kameru se postaral Josef Illík , zaujme i výrazná hudba Ladislava Štaidla.

Napište nám