Trochu otravná, trochu naivní, ale hlavně dobrosrdečná a vytrvalá. Taková je Dagmar Havlová v roli svérázné dívky, která se na vlastní pěst vydá pátrat po zmizelé kamarádce.
Režie: Juraj Herz. Scénář: Josef Šilhavý. Hrají: Dagmar Havlová, Karel Augusta, Josef Abrhám, Ilja Prachař a další.
Holka na zabití

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností - Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc...

Film uvádíme jako vzpomínku na Karla Augustu, od jehož narození letos uplyne 85 let, a Václava Lohniského, od jehož narození letos uplyne 100 let.

Napište nám