Jindřich Plachta v úsměvném příběhu o neobvyklém dědictví.
Režie: Walter Schorsch. Scénář: Antonín Jaroslav Urban. Hrají: Jindřich Plachta, František Krištof-Veselý, Václav Trégl, Eva Gérova a další.

Mladík Láďa Tůma s dědictvím po bohatém strýci získá i strýčkova oblíbeného komorníka Vlastimila Chytráčka, se kterým musí mít po dobu jednoho roku uzavřenou pracovní smlouvu. Ta je podmínkou k získání dědictví. Chytráček se o nového pána stará stejně oddaně, jako se staral o jeho strýce. To však přináší mladíkovi mnoho komplikací - v zaměstnání i v lásce...

Úsměvný film natočil jako svůj režijní debut Walter Schorsch v roce 1938. Po dlouhá léta působil jako asistent známých režisérů např. Martina Friče (Poslední muž, Advokátka Věra), Václava Binovce (Jízdní hlídka) a Miroslava Cikána (Barbora řádí). Film Pán a sluha si získal srdce diváků především hereckým obsazením. Roli komorníka Chytráčka svěřil režisér Jindřichu Plachtovi, který dokázal mistrovsky zahrát povýšeného sluhu. Setkáte se také s Františkem Krištofem-Veselým, Václavem Tréglem, Evou Gérovou a Raoulem Schránilem. Kamera Ferdinanda Pečenky vás provede po známých a oblíbených místech Prahy, podíváte se i do Svatého Jana pod Skalou a na vltavskou přehradu ve Vraném.

Napište nám