Robert Hossein, Marina Vladyová, krásná příroda a písničky v česko-francouzském romanticko dobrodružném filmu.
Dále hrají: J. Němeček, M. Nesvadba, R. Lefévre, I. Devátá, J. Varela, M. Sýkorová, P. Bisciglia a další. Scénář J. Picek, C. Audryová, P. Laroche a V. Vlček. Kamera V. Novotný. Režie Vladimír Vlček.

Francouzský zloděj Jean právě ukradl vzácný obraz. Na útěku před policií se dostane mezi sportovce, kteří cestují na vodácké závody do Prahy. Vodáci ho považují za nového maséra. Jen trenér Benoit brzy odhalí pravdu, avšak rozhodne se dát mladíkovi šanci. V Praze Jeana upoutá půvabná studentka Eva, tlumočnice a zároveň snoubenka českého závodníka Karla. Oba se do sebe zamilují a jejich vztah se prohloubí během pobytu na Slovensku. Jeanovi však dojde, že kvůli kriminální minulosti nemají před sebou žádnou budoucnost. Začne se k Evě chovat odmítavě, což přinese dramatické následky...

Česko-francouzský film z roku 1957 byl prvním českým širokoúhlým filmem, zároveň však také posledním celovečerním snímkem režiséra Vladimíra Vlčka, který až do svého odchodu do zahraničí příležitostně působil v krátkometrážní tvorbě. V hlavních rolích se objevili populární francouzští herci Robert Hossein a Marina Vladyová. Písničky k filmu složil Ludvík Podéšť na slova Josefa Kainara, Vlastimila Pantůčka a Karla Šiktance.

Napište nám