Zavolala ho, aby ji ochránil, den nato zemřela. Maigret si je ale jistý, že za srdeční příhodou nebude jen hraběnčino zdraví…
Režie: Jean Delannoy. Scénář: Jean Delannoy, Michel Audiard. Hrají: Jean Gabin, Michel Auclair, Jacques Marin, Paul Frankeur a další.
Případ komisaře Maigreta

Na pozvání hraběnky ze Saint-Fiacru se Maigret vrací do míst, kde prožil své dětství. Hraběnka totiž dostala anonymní dopis, který jí oznamuje, že zemře na popeleční středu. Všichni si pamatují na malého Julese, hraběnčina chráněnce, a tak se Maigret s hraběnkou domluví, že ho raději nebude oslovovat "komisaři", a pokud možno zamlčí jeho profesi. Maigret je přesvědčen, že paní hraběnku dokáže ochránit. Ale nazítří, při ranní mši stará dáma umírá na infarkt. Maigret je přesvědčen, že srdeční příhoda nebyla dílem náhody a začíná vyšetřovat.

Případ komisaře Maigreta je druhým Maigretem, který Gabin natočil s režisérem Jeanem Dellanoyem. Ani on, ani Gabin nechtěli po filmu Maigret klade past točit další případ slavného detektiva. Ale obrovský divácký ohlas a tlak producentů je naštěstí "přinutil" natočit tento vynikající film.

Napište nám