O panně Stázi a jejích láskách. Česká filmová revue ze staropražských písniček Karla Hašlera.
Hrají a zpívají: J. Bohdalová, H. Hegerová, K. Gott, J. Beyvl, P. Filipovská, V. Matuška, J. Zíma, M. Kopecký a další. Kamera F. Valert. Scénář a režie Z. Podskalský.

K největším láskám režiséra Zdeňka Podskalského patřily staropražské písničky ze šantánů a kabaretů. Ty se objevovaly v jeho úspěšných televizních cyklech Babiččina krabička a Bejvávalo. Samozřejmě mezi nimi nemohly chybět zlidovělé písničky, jejichž autorem byl legendární Karel Hašler. A protože Hašlerovy skladby jsou většinou o lásce a o Praze, bylo snadné odvyprávět jejich prostřednictvím milostný příběh o sličné panně Stázi z Kapucínské uličky, která se zamilovala do studenta Tadeáše, prožila tři další milostné románky a nakonec se provdala za zazobaného pana domácího...

Film Ta naše písnička česká se skládá ze dvou částí: úvodní černobílá sekvence konfrontuje Hašlerův odkaz s obrazy současné Prahy, druhá (a delší) část je příjemným a nostalgickým revuálním výletem do časů Rakousko-Uherska. Uvidíte v ní dlouhou řadu populárních zpěváků a herců v čele s Jiřinou Bohdalovou.

Napište nám