Vladimír Menšík jako kapitán Tronda řeší na zámku Ronov další případ loupeže a trojnásobné vraždy.
Dále hrají: B. Šmída, J. Obermaierová, Z. Dítě, Č. Řanda, J. Skopeček, L. Kostelka, F. Peterka, P. Landovský a další. Scénář: J. Karásek, F. B. Kunc, J. Mach. Kamera: J. Tarantík. Režie: J. Mach.

Originální kriminalista kapitán Tronda v podání Vladimíra Menšíka řeší další zapeklitý případ v detektivní komedie Rakev ve snu viděti. Volně navazuje na film Nahá pastýřka. Znovu se ocitáme na jihočeském zámku Ronově, ze kterého byl zatím zřízen exkluzivní hotel U bezhlavého rytíře. Přes "geniální" nápady vedoucího Felixe Pacínka, jehož minulost je poznamenaná několikaletým pobytem ve státních nápravných zařízeních, se sem hosté nehrnou. Zato se zámek stane rejdištěm nekalých živlů. Nikdo netuší, že zámecký orchestr Skelet je vlastně lupičská banda, které se podařilo uloupit v pražské Státní bance dva milióny korun...

Režisér Jaroslav Mach natočil film v roce 1968. Opět zde uvidíme Bohumila Šmídu v nezapomenutelné roli Pacínka, Jana Skopečka jako majora Bergla, Zdeňka Řehoře , a Oldřicha Velena. Píseň Ferdinanda Havlíka a Jan Schneidera zpívá Naďa Urbánková.

Napište nám