Nová výzva pro radu Vacátka a jeho detektivy. Tentokrát je to smrt zámožné pražské podnikatelky, do níž je zapleten šarmantní dragoun.
Režie: Jiří Sequens. Scénář: Jiří Marek, Jiří Sequens. Hrají: Jaroslav Marvan, Josef Abrhám, Vladimír Menšík, Josef Vinklář a další.
Partie krásného dragouna

Další kriminální případ ze staré Prahy podle knihy Jiřího Marka Hříšní lidé Města pražského natočil v roce 1970 režisér Jiří Sequens, od jehož narození zanedlouho uplyne 100 let. Podtitul filmu – krvavý vaudeville – vystihuje mírně ironický nadhled, s nímž autoři přistupují k řešení vraždy bohaté soukromnice z pražského předměstí. Hlavním podezřelým je mladý a elegantní dragoun Rudi Macháček. Ukáže se, že je to nastávající zeť libeňského policejního komisaře Zdychynce. Rada Vacátko však přijde na kloub i poněkud lechtivé záležitosti – švarný důstojník je výrobcem a dodavatelem "zboží" pro šarmantní a okouzlující andělíčkářku Dragičovou.

Ve filmu se jako obvykle setkáte nejen s mordpartou z pověstné "čtyřky" – Jaroslavem Marvanem, Josefem Bláhou a Josefem Vinklářem, ale i s Vladimírem Menšíkem v roli komisaře. Jeho ženu hrála Stella Zázvorková, podařeného snoubence Josef Abrhám a záhadnou paní Dragičovou Květa Fialová.

Napište nám