Rodina jako by vám z oka vypadla. Nedělní odpoledne v rodinném kruhu nemusí dopadnout tak idylicky, jak se zdá. Ale hlavně, že se mají všichni rádi.
Režie a scénář: Jaroslav Papoušek. Hrají: Josef Šebánek, Marie Motlová, František Husák, Helena Růžičková a další.
Ecce homo Homolka

Slavná filmová komedie režiséra a scenáristy Jaroslava Papouška Ecce homo Homolka je první z volné trilogie o životě obyčejné rodinky pražského taxikáře.

Je horká letní neděle a podobně jako mnoho jiných se i Homolkovi vypraví na celodenní výlet do přírody. Zdá se, že v rodině hrají prim muži, ale ve skutečnost se všechno točí tak, jak o tom rozhodnou příslušnice něžného pohlaví...

Příběh Papouškova filmu je vzat, podobně jako snímky Miloše Formana, přímo ze života. Veselé, místy až groteskní situace dodnes baví diváky, slavné rodinné "dišputace" znají mnozí nazpaměť. Na úspěchu filmu se podepsaly i výborné herecké výkony Josefa Šebánka, Marie Motlové, Františka Husáka, Heleny Růžičkové, od jejíhož narození zanedlouho uplyne 85 let, a také nezbedné dvojice bratrů Formanových. S početnou rodinkou Homolkových se pak diváci mohli setkat i v dalších dvou filmech: Hogo fogo Homolka a Homolka a tobolka.

Napište nám