Věhlasný agent se světovou reputací versus obyčejný český účetní pan Foustka a jeho chlupatý kamarád. Bláznivá špionážní parodie v pražských kulisách.
Režie: Václav Vorlíček. Scénář: Oldřich Daněk, Václav Vorlíček. Hrají: Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další.
Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam "bestiálně krásné" agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou.

Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček, od jehož narození v těchto dnech uplynulo 90 let, a další.

Napište nám