Jubilejní koncert české královny swingu, který se uskutečnil v pražské Lucerně u příležitosti zpěvaččiných 50. narozenin.
Spoluúčinkují: M. Horníček, P. Sedláček, V. Neckář, M. Holanová, J. Helekal, P. Vítek, J. Čejka, UNO, balet Hudebního divadla v Karlíně, TOČR, Bacily a další. Scénář F. Polák. Kamera P. Čepický. Režie E. Sedlář.

Česká zpěvačka a herečka Eva Pilarová (*9. 8. 1939 – †14. 3. 2020), rodným příjmením Bojanovská, se narodila v Brně. Zpívala už od dětství. Koncem 50. let začala na Janáčkově akademii múzických umění studovat operní zpěv, zároveň v té době vystupovala v divadle Večerní Brno. Po roce studia však JAMU opustila a nastoupila do pražského divadla Semafor, kde vystupovala mimo jiné též s legendární dvojicí Jiří Suchý a Jiří Šlitr a kde se záhy prosadila jako výborná zpěvačka.

V roce 1962 odešla spolu s Waldemarem Matuškou a Karlem Štědrým zpívat do Divadla Rokoko, ale už v roce 1964 se vrátila zpět do Semaforu. V tomtéž roce si také ve filmu Kdyby tisíc klarinetů zahrála roli (coby výrazná sboristka dívčí školy – spolu s Naďou Urbánkovou a dalšími) sice drobnou, ale s úžasným duetem s Karlem Gottem (píseň Je nebezpečné dotýkat se hvězd). Během své dlouhé pěvecké kariéry nazpívala velké množství známých hitů, velice populární a oblíbené byly její duety s Waldemarem Matuškou, zpívala ale i s Karlem Gottem a dalšími zpěváky. Eva Pilarová byla trojnásobnou vítězkou čtenářské ankety Zlatý slavík v kategorii zpěvaček. Dne 28. října 2009 byla Evě Pilarové udělena Medaile Za zásluhy.

Na jubilejní koncert Evy Pilarové v pražské Lucerně přijali pozvání kolegové, herci, zpěváci a tanečníci, mj. M. Horníček, P. Sedláček, V. Neckář, M. Holanová, J. Helekal, P. Vítek a J. Čejka. Uslyšíte písně Hrom aby do tě, lásko..., Únavu pošlem o číslo dál, Krystalky smíchu, Už dávno nejsem dítě, Tam za vodou v rákosí, Až pro mě skončí tenhle kabaret a další.

Napište nám