Pavel Řezníček jako laskavý a soucitný syn rybáře dostane tu nejsladší odměnu. Filmová pohádka na motivy klasické předlohy Boženy Němcové. Koprodukční snímek ČT.
Režie: Jan Schmidt. Scénář: Jan Schmidt, Václav Šašek. Hrají: Ivo Balon, Lenka Jelínková, Pavel Řezníček, Jaromír Dulava a další.

„Vítr si nechal tichej smích, barevní ptáci ve větvích, co to má společnýho s láskou...“ Kdo by si nevzpomněl na nádherný titulní song – Verunčinu píseň lásky – z kouzelné pohádky Jak si zasloužit princeznu, kterou natočil podle předlohy Boženy Němcové Šternberk režisér J. Schmidt.

Teď už si ale pojďme vyprávět o třech synech rybářových, zrozených z obřích vajec. Ten nejmladší, Miroslav (P. Řezníček), má i nejlaskavější a nejsoucitnější srdce. To on si vybere toho nejubožejšího koníčka, on zachrání život sokolu, rybě, a nakonec i samotnému králi (J. Dulava, kterého uvidíme ve filmu v dvojroli také jako černokněžníka). A je to právě Miroslav, kdo má přivést králi ztracenou nevěstu – princeznu Verunku (L. Jelínková). Mnoho sil a hodně lásky bude Miroslav potřebovat, než si zaslouží své štěstí...

Napište nám