V dokumentu o českém rockerovi se setkáte s Patty Smith, Talking Heads, Blondie, Johnem Calem, Iggy Popem, Ramones, U 2 a dalšími.
Připravili Z. Suchý, V. Barák, A. Šopov a M. Herman.

Světová hudební osobnost Ivan Král (1948-2020), který zemřel v neděli 2. února ve svém domě v Michiganu, byl považován za jednoho z nejvýraznějších českých muzikantů v oblasti rocku. Proslavil se až po emigraci do USA. Po krátkých začátcích v Praze, kde ještě stačil zaujmout Jiřího Černého a umístit se v rozhlasové "Houpačce" s písničkou své tehdejší skupiny Saze, stává se tento rockový skladatel a kytarista v USA přímým účastníkem hudební vlny sedmdesátých let minulého století, vlny ohlašující glam rock a punkovou éru. Ivan Král se na krátkou dobu stává členem kapely Blondie, v čele s výraznou zpěvačkou Debbie Harry, a po té na pět let zakotví ve skupině Patti Smith Group, s níž natočí čtyři alba. Po náhlém odchodu zpěvačky Patti Smith ze scény se stává spoluhráčem a spoluautorem nejšílenějšího ze šílených, rock'n'rollového rebela Iggyho Popa. V této době také spolupracuje s Johnem Calem...

Podstatnou část dokumentu tvoří záznamy, v nichž Ivan Král osobně zachytil hudební dění v CBGB - newyorském rockovém klubu sedmdesátých let–Television, Talking Heads, Patti Smith, Debbie Harry, Iggy Pop a další.

V roce 1995 natočil o tomto rockerovi a baskytaristovi režisér Zdeněk Suchý dokumentární film Dancing Barefoot. Ivan Král zemřel 2. února 2020 na rakovinu.

Napište nám