Hraje a zpívá František Ringo Čech, který zanedlouho oslaví 80. narozeniny.
Spoluúčinkují: M. Tučný, J. Satoranský, H. Růžičková, P. Novotný, J. Lábus, J. Cízler, Z. Burianová a další. Kamera I. Koudelka. Režie J. Vondráček.

Český bubeník, zpěvák, textař, herec, komik, moderátor, politik, publicista, scenárista, dramatik, naivní malíř a spisovatel František Ringo Čech, vlastním jménem František Čech, se narodil 9. července 1943 v Praze. Z jeho textařské dílny uslyšíte mj. písně: Nech mě, mamá, Marthon a Takhle jezdíš jen ty.

Počátkem osmdesátých let minulého století, tedy v době, kdy byl natočen pořad Skvělá nálada plný humorných scének, začal F. R. Čech uvádět rockové festivaly (Beat salón). Nějaký čas jakoby "náhradou za Schelingera" intenzivněji zpíval a vystupoval, nejvíc s karlovarskou skupinou Metronom. Rozvíjel i své nehudební působení na poli literárním a v oblasti naivního malířství, s kterým údajně začal pod vlivem štědrovečerního setkání s malířem Janem Zrzavým a návštěvy u Aleny Ladové. K podstatným výtvarným tématům patří stará Praha. Jeho obrazy vždy poutaly svébytnými náměty, z nichž se postupně staly krátké poutavé příběhy.

Napište nám