Pražský lékař se vydá na dovolenou za kolegou na zasněženou Šumavu. Ten je ale marod, a tak ho kamarád na návštěvě musí zastoupit v ordinaci.
Režie: Stanislav Strnad. Scénář: Bedřich Zelenka. Hrají: Martin Růžek, Jana Dítětová, Jan Skopeček, Marie Brožová a další.

Za uznávanou lékařskou kapacitou MUDr. Bohoušem Vydrou (M. Růžek) přijíždí do Prahy jeho kamarád, rovněž lékař, Honza Vlk (J. Skopeček). Pozve profesora Vydru do horské vesnice Větrova, kde vykonává lékařskou praxi. Ten se rozhodne, že "výletem" spojí příjemné s užitečným - odpočine si a zároveň pomůže kamarádovi s jedním případem. Osud tomu chce ale jinak. Po příjezdu se dozvídá, že si Honza Vlk zlomil nohu, a tak se rozhodne, že ho v době jeho nepřítomnosti zastoupí. Jenže lékařská praxe v malé vesnici je něco jiného než pražská klinika. O nějaké specializaci nemůže být ani řeč. Lékař musí být zkrátka zubař, porodník, internista, chirurg a když je potřeba, tak i veterinář. To vše působí Vydrovi nemalé problémy. Ještě že je tu zdravotní sestra Magda (J. Dítětová)...

Napište nám