Hudební groteska o hodinářském tovaryši a jeho podivné vášni, ověnčená cenou na mezinárodním televizním festivalu v Montreux 1967.
Režie: Pavel Hobl. Scénář: Pavel Hobl, Jiří Procházka, Jiří Stránský. Účinkují: Ivan Renč, Ivana Hoblová-Pavlová, František Filipovský, Marie Brožová a další.

Televizní filmová groteska na námět Jiřího Stránského a v režii Pavla Hobla vznikla v éře, kdy tento žánr proslavil Československou televizi i na mezinárodních kolbištích (cena na televizním festivalu v Montreux). Jejími protagonisty byli Ivan Renč a Ivana Pavlová, která zazářila v roli Hanky ve fimu Starci na chmelu a později se za režiséra Hobla provdala, její další kariéra však byla zkomplikována vážným zraněním a nakonec se věnovala převážně choreografii. V groteskní baletní revui vystupoval Balet Praha, choreografem byl jeho významný představitel Pavel Šmok. Takže se při realizaci - v čele se spoluscenáristou Jiřím Stránským (později tvůrcem seriálu Zdivočelá země) - sešla umělecká špička tvůrců šedesátých let.

Napište nám