Koncert Karla Zicha.
Spoluúčinkuje skupina Flop a J. Zelenková. Scénář M. Bukovič. Kamera K. Holub. Režie J. Němcová.

Zpěvák, kytarista a hudební skladatel Karel Zich, který se narodil 10. června 1949 v Praze, byl často nazýván „český Elvis Presley“. Pocházel z hudební rodiny (jeho dědeček byl operní skladatel Otakar Zich), studoval kompozici na Státní konzervatoři v Praze a na Karlově univerzitě obory estetiky a sociologie, kde také získal titul doktora filosofie.

Na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století byl členem Spirituál kvintetu. V roce 1974 začala jeho sólová kariéra, v té době vydal svoji první LP desku. Zpíval převážně vlastní písně, nevyhýbal se však spolupráci s renomovanými autory (B. Ondráček, P. Janda, K. Svoboda atd.), do svého repertoáru zařazoval i převzaté písně: Alenka v říši divů, Mosty, repertoár Elvise Presleyho atd. V polovině 70. let zažil největší skok v anketě Zlatý slavík ze 112. na 4. místo.

V roce 1979 založil doprovodnou skupinu Flop, kterou později vedl Michal Pavlík (Čechomor). Natočil na 50 singlů a 15 alb. Spolupracoval s Lenkou Filipovou (album Mosty), mezi unikátní desky patří album z konce 80. let s legendární americkou královnou rock’n’rollu Wandou Jacksonovou, jež v padesátých letech vystupovala i po boku Elvise Presleyho.

Karel Zich složil i hudbu k několika filmům a je autorem skladby pro fontánu v Mariánských Lázních, kde byl rovněž členem české Chopinovy společnosti. V posledních letech vystupoval jak sám se svou kytarou a svým samostatným recitálem, tak se svou skupinou a v neposlední řadě od roku 1992 opět se Spirituál kvintetem.

Karel Zich zemřel na dovolené, když při potápění na Korsice utrpěl v červenci 2004 ve věku 55 let infarkt myokardu.

Během koncertu, který zpěvák sám uvádí, uslyšíte výběr jeho největších hitů Alenka v říši divů, Máš chuť majoránky, Duplikát, Kola pop music se točí dál, Jeden tón je tvůj, Já ti zpívám, Takový nejsi (spolu s J. Zelenkovou), Žárlím na tvůj stín, Milion let a další.

Napište nám