Jiří Sovák uvádí známé televizní melodie.
Dále účinkují: Y. Simonová, M. Chladil, L. Kořínková, Z. Kohoutová, J. Vaňátko, K. Bláha, W. Matuška, V. Neckář, L. Lipský, K. Štědrý, K. Hála, K. Černoch a další. Scénář J. Melíšek. Kamera S. Rašilov. Režie A. Nosek.

Moderátor hudebního pořadu Písničky z obrazovky Jiří Sovák (*27. 12. 1920 – †6. 9. 2000) byl slavný český herec. V Československé televizi se od samého počátku vysílání uplatnil rovněž jako průvodce zábavných či zábavně-publicistických pořadů (Dostaveníčka, pořady o Praze, Kabaret U dobré pohody, různé písničkové programy). Hrál významné role v televizních seriálech F. L. Věk, Byli jednou dva písaři (spolu s Jánem Roháčem a hereckým kolegou M. Horníčkem), Byl jednou jeden dům, Chalupáři, Arabela, Létající Čestmír a další. Za zmínku stojí rovněž kultovní televizní film Bohouš, televizní mikrokomedie Věra - nevěra (autor scénáře, spolu s Miroslavem Horníčkem) nebo televizní adaptace románu Kingsley Amise Egyptologové.

Jiří Sovák uvádí zábavný pořad z historie populární hudby u nás, zvláště té televizní. Povídání to ovšem není didaktické, ale vtipné. Připomene hudební pořady Z babiččiny krabičky, Bejvávalo, Písničky na zítra, Kdo s kým, o čem, pro koho a jiné. A především uslyšíte velkou řadu populárních písní, např. Chtěl bych mít kapelu, Dáme si do bytu, Před vejtoňskou hospodou, Já mám holku od Odkolků, Na Pankráci, Bajkajlaj, Babičko, nauč mě charleston, Veronika, Nej, nej, nej, Tam, kde šumí proud, Mám malý stan, Prima den, My dva a čas, Lékořice, Když máš v chalupě orchestrion, Zelená je tráva a další. Populární zpěváky doprovází Orchestr Karla Vlacha.

Napište nám