Televizní komedie o trampotách, které v jedné rodině způsobil vánoční dárek
Režie: František Filip. Scénář: Stanislav Rudolf. Hrají: Iva Janžurová, Josef Dvořák, Jiří Císler, Stella Zázvorková a další.

Probíhají u Vás přípravy Vánoc podobně jako u Petříkových? Doufáme a ze srdce Vám přejeme, aby byly mnohem klidnější, než v této početné rodině.

Předvánoční čas v domácnosti se čtyřmi malými, temperamentními dětmi už sám o sobě vytváří komediální podhoubí. Když se ale do zmatků přidají ještě potíže se zámkem na heslo, je o legraci postaráno. Zaměstnaný otec rodiny (J. Dvořák) si jeden takový důmyslný zlepšovák pořídí. Tento vynález má ratolestem znemožnit jejich věčné pátrání po vánočních dárcích. Napjatá atmosféra a souhra náhodných okolností způsobí, že i malicherné problémy začínají v očích matky (I. Janžurová) nabývat zcela jiných rozměrů. Dříve důvěřivá manželka si po svém vykládá manželovy šachové tréninky, tajuplné telefonáty... A aby toho nebylo málo, tak otec zapomene heslo k zámku. Vše vyvrcholí, když manželka pod stromečkem objeví dárek, který byl pravděpodobně určen jiné ženě...

Napište nám