Ani to nejrafinovanější bezpečnostní zařízení nemusí ochránit vaše přepychové šperky a kožichy. Televizní adaptace detektivního románu J. H. Chase.
Režie: Jan Matějovský. Scénář: Miloš Řehák. Hrají: Milena Steinmasslová, Petr Čepek, Pavel Trávníček, Regina Rázlová a další.

Víte, jak chytají v Brazílii opice? Dají do láhve ořech a tu následně přivážou. Opice popadne ořech, ale pracku i s ořechem z láhve ven nedostane. Myslíte, že se kořisti vzdá? Ne. Ta chamtivá opice ořech nepustí, dokud si pro ni lovci nepřijdou...

My vám ale nebudeme vyprávět žádný příběh o opici a ořechu, nabízíme vám televizní zpracování detektivního románu slavného autora tohoto žánru Jamese Handley Chase, který se odehrává v Londýně 1946. Autor scénáře Miloš Řehák a režisér Jan Matějovský ponechali ve své televizní inscenaci vše tak, aby si na své přišlo všechno typicky chaseovské - jeho naturalistický způsob vyprávění, dobové rekvizity, kostýmy i hudba. V hlavních rolích uvidíte M. Steinmasslovou a P. Čepka. Na jejich pozoruhodných hereckých výkonech spočívá hlavní dramatické napětí příběhu. Vynikající herecké obsazení slibuje nevšední divácký zážitek.

Teď už se ale vypravme do Londýna. Ctižádostivá dívka je skupinou zlodějů nasazena jako služka do bytu známé herečky. Zloději si tak připravují půdu pro rafinovanou loupež vzácných kožešin a klenotů. Děvče je herečkou tyranizováno a pozvolna nahlíží za kulisy jejího manželství. Po vraždě Blanche se Julie rozhodne získat všechno - klenoty, kožešiny i majetek...

Napište nám