MartinaOsobní výzvaII. řada

Slaný quiche podle Martiny

1,5 hodiny

Těsto

250 g hladké mouky
125 g + 5 g másla
10 g himálajské soli
8 lžic kohoutkové vody

Z másla, mouky a soli vytvoříme drobenku, do které postupně přidáváme vodu, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto vyválíme a přendáme do máslem vymazané formy. Začistíme okraje, propícháme vidličkou. Aby se těsto nenafouklo, zatížíme ho pečicím papírem, na který dáme jakoukoliv luštěninu. Předpékáme při teplotě 200 ËšC přibližně 10 minut. Necháme vychladnout.

Náplň

60 g anglické slaniny
50 g červené cibule
2 vejce
3 g soli
3 g mletého pepře
80 g zakysané smetany
100 g smetany ke šlehání
200 g čerstvého termizovaného sýru
olej

Na pánvi s troškou oleje orestujeme cibulku a přidáme slaninu. Jakmile bude slanina křupavá, odstavíme. Mezitím v misce rozšleháme vejce se solí, pepřem, smetanou (jak zakysanou, tak ke šlehání), sýrem a přidáme slaninu s cibulí.

Dekorace

10 g brusinkové marmelády
60 g nivy
60 g hermelínu
30 g vlašských ořechů
160 g fíků
50 g cherry rajčátek
20 g čerstvých bylinek

Náplň vylijeme do formy s předpečeným těstem, které jsme potřeli brusinkovou marmeládou. Poklademe sýrem, ořechy a fíky. Dáme do trouby dopéct na 30 minut při 180 ËšC, dokud není povrch zlatý. Upečený koláč vychladíme a servírujeme na pomačkaném pečicím papíru s cherry rajčátky a hladkolistou petrželí.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.