Bláznivá komedie plná anglického humoru, ve které exceluje v ženském převleku Lubomír Lipský, od jehož narození uplynulo před několika dny sto let. Legendární inscenace Městských divadel pražských.
Režie: Jaroslav Novotný. Scénář: Zdeněk Vančura. Hrají: Lubomír Lipský, Stanislav Fišer, Jiří Pick, Jana Drbohlavová a další.

Charleyova teta je divadelní komedie anglického autora Brandona Thomase z roku 1892. V češtině ji poprvé uvedlo Národní divadlo v Praze roku 1894, proslavila ji ale teprve inscenace v šedesátých letech, kterou pár let od premiéry Československá televize zaznamenala. Na představení Charleyova teta se v roce 1964 v Městských divadlech pražských sešli významní tvůrci té doby, v čele s režisérem Ivanem Weissem, scénografem Františkem Skřípkem a dalšími. A především soubor, který uměl tento typ komedií hrát. Fenomenální úspěch u diváků komedie slavila právě kvůli skvělým hereckým výkonům v čele s Lubomírem Lipským (*19. 4. 1923 – †2. 10. 2015), který ve svém převleku anglického studenta za bohatou tetu navždy vložil do této role nezapomenutelnou situační komiku i anglický humor.

Napište nám