Ilja Racek coby démonický upír a Jan Schánilec jako uhlazený gentleman v klasickém hororu.
Režie: Anna Procházková. Scénář: Oldřich Železný. Hrají: Ilja Racek, Jan Schánilec, Klára Jerneková, Jiří Zahajský a další.

Divokými údolími Transylvánských Karpat ujíždí kočár se zástupcem londýnské advokátní kanceláře Harkerem. V horském průsmyku se má setkat s kočárem hraběte Drakuly, se kterým má jménem své firmy projednat koupi domu s pozemky poblíž Londýna. Místní obyvatelé jsou zděšeni, když se dozví, za kým jede. On si však nebere jejich výstrahy příliš k srdci. Ale již při vstupu do Drakulova zámku se nemůže zbavit nepříjemnému pocitu...

Bram Stocker nikdy nic jiného nenapsal, než tuto upírskou historii zakarpatského zloducha a stal se duchovním otcem oblíbeného žánru hororu. Drakula byl vydán již v roce 1897, ale kniha strhla lavinu, která padá dodnes. Zvedla totiž zájem o upíry, o kterých se od té doby píší světově úspěšné bestsellery a točí filmové trháky. Také samotný Drakula se ale dočkal různých zpracování. Existují desítky drakulovských filmů, divadelních her a dokonce i úspěšný český muzikál.

V roce 1970 vznikl i televizní přepis tohoto dnes již klasického díla v režii A. Procházkové. Hraběte Drakulu ztvárnil Ilja Racek a zástupce londýnské advokátní kanceláře Jonathana Harkera Jan Schánilec.

Napište nám