V. Neckář, J. Laufer, M. Zahrynowská a R. Gabzdyl v hlavních rolích muzikálu J. Schneidera a B. Ondráčka, který v šedesátých letech patřil k hitům Hudebního divadla v Karlíně.
Účinkují: Václav Neckář, Josef Laufer, Milena Zahrynowská, René Gabzdyl a další.

Už více než půlstoletí uplynulo od prvního uvedení moderního českého muzikálu v tehdejší Československé televizi. Jde o Gentlemany textaře Jana Schneidera a skladatele Bohuslava Ondráčka, kteří na scéně pražského Hudebního divadla v Karlíně slavili v období konce šedesátých let minulého století pravé triumfy. Poprvé měli tehdy diváci možnost se na jevišti setkat s příběhem skupiny chlapců a děvčat, pro něž je tato parta mámou, sestrou, ochránkyní i utěšitelkou. Dramatický příběh plný působivých melodií podnítil režiséra Otto Haase k tehdy novátorskému obsazení, neboť do hlavních rolí uvedl Josefa Laufera, Václava Neckáře a řadu dalších, tehdy velmi populárních mladých zpěváků. Věříme, že i dnes se potěšíte půvabnými písněmi a zároveň omluvíte sníženou technickou kvalitu záznamu tohoto historického snímku, zařazeného do Zlatého fondu České televize.

Blízko lunaparku se schází parta kluků a děvčat, jejichž rodiče se o ně příliš nestarají. Chlapci jsou většinou z učiliště, parta je pro ně jejich "máma". Její šéf se nazývá Markýz. Jeho holka Zdena-má zrovna svátek a chtěla by, aby Markýz nějakým způsobem potvrdil svoje postavení, neboť klukům začíná víc imponovat Juan. Šéf tedy navrhne vykrást kostel. Kluci čin provedou. Mezitím se seznámí Juan s dívkou, která se vymyká ostatním. Je to dcera jejich vychovatele. Když ji Juan přivede do party, kluci o ni losují. Vyhrává outsider Prcek. Společně s dívkou odchází do gondoly ruského kola, ale nešťastnou náhodou z něj vypadne a zemře. Parta i vychovatel jsou zděšeni. Ve své době měl muzikál mimořádný ohlas.

Napište nám