Půlhodinka populárních písniček.
Účinkují: M. Sikulová, A. Sudová, Z. Kohoutová, S. Černá, J. Zíma, J. Oplt, I. Trnka, J. Vaňátko, P. Zelníček, soubor L. Pánka, soubor Styl J. Pavlíka a Dechový orchestr A. Votavy. Scénář J. Müller. Kamera V. Tůma. Režie L. Váňa.

V půlhodince s Dechovou hudbou Antonína Votavy mj. uslyšíte skladby a písně: Lesní stráně, Žabička, Svítá, Venkovská polka, Nejhezčí koutek, Pro Aničku, Dokolečka, dokola a Tlučte, bubeníci.

Antonín Votava byl hudební multitalent. Zabýval se hudbou symfonickou, jazzem a od poloviny šedesátých let minulého století se soustředil především na dechovou hudbu. Tehdy zakládá svůj Dechový orchestr Antonína Votavy. Byl složen převážně z muzikantů - kolegů, se kterými dříve hrál v různých kapelách. Posléze následovala vystoupení v Československém rozhlase a Československé televizi, gramofonové nahrávky, spolupráce se zahraničními hudebními osobnostmi a soubory.

Antonín Votava spolupracoval převážně s textaři, k nimž patřili Svatopluk Radešínský, Bohuslav Nádvorník, Miloš Bárta, Zbyněk Vavřín, Ladislav Jacura. Jak tomu bývá, má téměř každá skladba svou historku vzniku. Nejinak je tomu u písní, které uslyšíte.

Napište nám