Televizní inscenace hudební komedie Vladimíra Dvořáka, který by se v těchto dnech dožil svých devadesátin. Hudbu zkomponoval Z. Petr.
Režie: Jaromír Pleskot. Scénář: Vladimír Dvořák. Účinkují: Ladislav Županič, Vladimír Brabec, Čestmír Řanda, Kateřina Frýbová a další.

Charismatický textař, konferenciér, scenárista a příležitostný herec Vladimír Dvořáknapsal společně se skladatelem Zdeňkem Petrem hudební komedii Sto dukátů za Juana, která našla inspiraci v divadelní hříčce španělského dramatika Miguela Cervantese.

Do vesničky na španělském venkově přichází mladý Juan, nachází zde lásku k půvabné služce Kristýnce a také angažmá u loutkářů. Setká se zde i se svými soky. Vyjde najevo, že Juan je pronásledovaný psanec. Jmenuje se Pedro a musí se schovávat před Svatou inkvizicí, protože pomohl několika lidem z jejích spárů. Juan je zatčen. Ale loutkáři spolu s vesnickým lidem umožní Juanovi útěk nejen z vězení, ale spolu s Kristýnkou i odplutí do daleké Kolumbie.

Evergreen o Kristýnce milovaly už naše babičky a písně jako „Dobrou noc“ nebo „Tak já nevím“, si s chutí poslechneme a zazpíváme i dnes. Tato nestárnoucí televizní inscenace byla původně rozhlasovou hrou, takže ji diváci a posluchači mohou znát i v této podobě.

Napište nám