Kolotoč humorných situací při oslavě v jedné bance. M. Lasica a M. Labuda v televizním zpracování jednoaktovky A. P. Čechova.
Režie a scénář: Štefan Strnisko, Vladimír Strnisko. Hrají: Marián Labuda, Milan Lasica, Ingrid Timková, Eva Krížiková a další.

Nechce se tomu ani věřit, že jednoaktovku Jubileum napsal Anton Pavlovič Čechov již před více jak sto lety v roce 1891, a že od té doby humorné dílko nepozbylo na divácké přitažlivosti, ba dokonce jako by spíše vyzrálo do dnešních časů. A je smutným paradoxem osudu, že autor sám, který natolik výrazně ovlivnil vývoj světové prózy i dramatu, ba dokonce se dá tvrdit, že vytvořil lyrické, psychologické drama, znamenající přechod k modernímu divadlu 20. století, se dožil pouhých 44 let. A. P. Čechov patřil k těm z mála vyvolených dramatiků – uměl nejen zdůraznit roli atmosféry, ale navíc dokázal vnější dramatický konflikt nahradit vnitřními střety lidské psychiky, jednoduchý děj – jako třeba v případě Jubilea – dokázal jako velký mistr zvýraznit komickými prvky. Milan Lasica, Marián Labuda a další slovenští herci rádi hrají pro české diváky, proto v brněnském studiu České televize, které letos taktéž jubilantem, vznikla v režii Vladimíra Strniska inscenace podle ruského autora, v níž skvělé komické výkony podávají slovenští herci v češtině.

Napište nám