Miroslav Donutil: Je-li někde Topinka, musí tam být i doktor Martin

Jedná se o původní scénáře, takže to není úplně podle licence. Postava doktora Elingera je velmi specifická i svým charakterem, svým vztahem k lidem. Dovolili jste si se tady trochu odchýlit, nebo jste jeli striktně podle původního vypracovaného charakteru?

Ono to nejde odchýlit se, protože ten doktor, jak říkáte, má velmi specifickou povahu, letoru, a ta je prostě daná. Kdybychom se od toho odchýlili, tak zmateme diváka. To znamená, že ten doktor se stále chová tak nekontaktně, jak se choval, nicméně je už ve společném životě a svazku s Lídou Klasnovou, mají spolu dítě, čili tam se samozřejmě něco mění. Dokáže už být i submisivní, a to dokonce i vůči Topinkovi, což by nikdo nepředpokládal, protože Topinka je pro něho takový okrajový trpaslík.

Mnohé případy řeší český strážmistr Topinka a zároveň Slovák Ostrý. Jaký je jejich vztah?

Tito dva policisté jsou na sebe samozřejmě žárliví a střeží si svoje hranice nejen proto, že to jsou státní hranice, ale protože to jsou i jejich hranice působnosti. Jsou to takoví dva kohouti na jednom smetišti.

Jaký pro Vás byl návrat do Beskyd?

Já už tu mám spoustu známých a kamarádů, a to už dokonce dávno, dávno předtím, než se vůbec začal natáčet seriál Doktor Martin, protože kluci z horské služby jsou našimi kamarády už asi přes dvacet let. Takže jsem nejel do neznáma, Beskydy miluji a ten návrat sem byl úžasný. Já jsem se tam vrátil do seriálu o strážmistrovi Topinkovi, protože je pochopitelné, že je-li tam Topinka, musí tam být i doktor Martin.