Mladý úředník dostane za úkol prověřit poměry na dávno opuštěném staveništi. Banální úkol se promění v hrůzostrašný zážitek. Televizní inscenace podle románu Jana Trefulky.
Režie: Jiří Vanýsek. Scénář: Roman Ráž. Hrají: Jiří Datel Novotný, Petr Haničinec, Magda Kirchnerová, Zdeněk Černín a další.

Spisovatel a novinář Jan Trefulka studoval literární vědu a estetiku na FF UK v Praze, ale po politickém vyhazovu se živil jako pomocný dělník a traktorista. Po vojenské službě se zase vrátil ke studiu oboru. Byl redaktorem měsíčníku Host do domu a poslední rok před zákazem také šéfredaktorem. Po roce 1970 nesměl publikovat a živil se jako noční hlídač, ale aktivně se přitom podílel na vzniku čs. literárního samizdatu. Na začátku sedmdesátých let napsal román Veliká stavba. Jde o provokativní dílo ovlivněné Kafkou a Orwelem. Za tuto prózu obdržel v roce 1984 prestižní exilovou Cenu Egona Hostovského, určenou pro tvůrce nezávislé literatury v tehdejším Československu.

Mladý úředník dostane za úkol prověřit poměry na dávno opuštěné stavbě, kde stále mizí materiál. Banální úkol se promění v hrůzostrašný zážitek, dovršený vraždou. Hrají: J.D.Novotný, P. Haničinec, M. Kirchnerová, Z. Černík a další. Televizní film podle stejnojmenného románu Jana Trefulky napsal R. Ráž a vznikal v brněnském televizním studiu v roce 1993. Režie J. Vanýsek

Napište nám