Nový cyklus České televize o chutích naší země. První díl prozradí, jak se nadojené mléko mění ve smažený sýr. Připravili R. Procházka a R. Sedláček

Litujeme, ale pořad není v iVysílání dostupný
Video není k dispozici

Jedním z důvodů, proč se na konci osmdesátých let zhroutil komunistický režim byly plné pulty, které Češi viděli na svým řídkých cestách za železnou oponu. Dnes považují prodej jahod v lednu či atraktivní obaly výrobků za samozřejmost a stále více dbají na kvalitu. Mnohdy rozhoduje cena. Obojí chtějí využít čeští výrobci, kteří se snaží přesvědčit spotřebitele, že české výrobky se s těmi západními mohou směle rovnat. Je tomu skutečně tak?

Smažený sýr; jednoduchý pokrm, který je považován za klasiku české kuchyně. Je jen tečkou dlouhého a složitého procesu, který se odehrává na různých místech naší země a podílí se na něm mnoho lidí. Poznejte spolu s námi zákulisí zemědělské i potravinářské výroby, zjistěte jak se nakupují mléčné výrobky, nechte si poradit od odborníka na výživu i od šéfkuchaře Johana.

Stopáž18 minut
Rok výroby 2004
 P ST