44 minut

11. dubna 2016

Obsah dílu

Konec zlatých časů — Prachy v prachu — Náhrobky v kurníku

Části dílu

00:52
Konec zlatých časů
    Přes tři týdny platí dohoda mezi Evropskou Unií a Tureckem o vracení uprchlíků. V České republice, ale nejen tady, ji přijala řada lidí se skepsí. Jak se přesvědčil Martin Mikule přímo v Turecku. Proud uprchlíků výrazně zeslábl a pašerácké bandy se dostaly do problémů. To ovšem zdaleka neznamená, že na svůj lukrativní byznys rezignovali, spíše vymýšlejí nové cesty, jak uprchlíky do Evropy dostat. Podívejte se na reportáž Martina Mikuleho.
    13:14
    Prachy v prachu
      Kolik si vydělal lihový boss Radek Březina, kterého soud poslal nepravomocně na třináct let do vězení, se dá jen odhadovat. Policie zajistila majetek v hodnotě asi 400 milionů korun, to ovšem podle našich odhadů zdaleka není jeho veškerý majetek. Reportáž Dalibora Bártka ukazuje, jak Březina vyváděl stovky milionů ze svých kont v době, kdy seděl ve vazbě. Na tyhle operace byla policie krátká a po penězích se slehla zem.
      29:58
      Náhrobky v kurníku
        Hanácký Jeruzalém – právě tak se říkalo dnešnímu Prostějovu v době, kdy do města směřovaly desítky židovských učenců z celého světa. Žil tady i rod světového filozofa Edmunda Husserla nebo slavného spisovatele Stefana Zweiga. Někteří z nich jsou pohřbeni na starém židovském hřbitově, který byste ale hledali marně. V roce 1943 během nacistické okupace byl zničený. Po více než sedmdesáti letech vznikla iniciativa na jeho obnovení, ale má to háček. Natáčela reportérka Andrea Máslová
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        18. dubna 2016

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám