38 minut

16. června 2014

Obsah dílu

Solární kauza šéfky ERÚ — Byznys se seniory — Vzkříšení roudnického pivovaru

Části dílu

01:07
Solární kauza šéfky ERÚ
    Dosud největší, téměř dvoumiliardový podvod v historii českého solárního byznysu začal rozplétat Krajský soud v Brně. Jde o kauzu takzvaných Zemkových elektráren, případ, který před třemi lety otevřel právě náš pořad. Na lavici obžalovaných dnes sedí desítka podezřelých. Je mezi nimi i jedna z nejvlivnějších českých manažerek - předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková. Tu přitom dosud média vykreslovala jako bojovnici proti solárním tunelům. Dnes je Alena Vitásková podezřelá, že největšímu solárnímu podvodu u nás napomáhala. Více v reportáži Davida Havlíka.
    14:51
    Byznys se seniory
      Vlastnil a provozoval dům seniorů v Českých Budějovicích, zpronevěřil přitom téměř miliardu a je navíc podezřelý, že desítky důchodců okradl o miliony. Řeč je o táborském podnikateli Stanislavu Snášelovi. Před pár měsíci opustil brány věznice a dnes už pomáhá budovat další domov důchodců. Tentokrát v Průhonicích u Prahy. Nový objekt se ještě ani neotevřel a už vzbuzuje vážné pochybnosti, zda v něm důchodci klidné stáří skutečně najdou. Natáčela Stáňa Raupachová.
      26:29
      Vzkříšení roudnického pivovaru
        Radní v Roudnici nad Labem nechali zdemolovat střechu památkově chráněného barokního pivovaru. Psal se rok 2010 a toto rozhodnutí tehdy vyvolalo ve městě velké protesty. Vypadalo to, že pivovar bude nadobro zničen a ze seznamu cenných kulturních památek zmizí. Za jeho záchranu ale začal bojovat restaurátor Jiří Brodský. Vstoupil kvůli tomu do komunální politiky a stal se radním. Jestli už má pivovar nejhorší časy za sebou, uvidíte v reportáži Karla Vrány.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        23. června 2014

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám