39 minut

3. března 2014

Obsah dílu

Skryté podnikání šéfky ERÚ — Boj o exekuční byznys — Zvířecí krematorium v parku

Části dílu

01:02
Skryté podnikání šéfky ERÚ
    Bojovnice proti solárním baronům, šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková se sama dostala do hledáčku policie. Vždycky se bránila tím, že je to odveta mafiánů. Působilo to poměrně věrohodně, protože ani takové hrátky u nás nejsou vyloučené. Obžaloba v tomto případě leží u soudu. Díky tomuto případu jsme se ale dostali k dalším problémům Aleny Vitáskové, které nenasvědčují žádnému spiknutí. Jako první odhalujeme podezření, že skrytě podnikala v oboru, na který dohlíží, což ji zakazuje zákon, více David Havlík a Michael Fiala.
    11:57
    Boj o exekuční byznys
      Politici už léta slibují, že zkrotí exekutory, kteří svůj úřad vykonávají jako bezohledný byznys. Nově se k tomuto slibu připojila i současná vládní koalice. Stojí proti ní silná lobby, která zatím sliby politiků úspěšně blokovala. Ve shodě s velkými exekutory totiž pracují i renomované a vlivné advokátní kanceláře. Že jsou tyhle články řetězu vzájemně propojené a jak se jim spolupráce bohatě vyplácí, ukazuje reportáž Jana Moláčka.
      25:51
      Zvířecí krematorium v parku
        Krematorium a hřbitov pro domácí mazlíčky, to je u nás novinka, která k nám přišla z vyspělejší ciziny. Nic proti tomu, problém je, kde se postaví. A zdá se, že investor si nemohl vybrat problematičtější místo. Klidné sídliště, zeleň, dětské hřiště, překážka v podobě územního plánu, odpor místní starostky a čtyři tisíce podpisů pod protestní peticí, s tím vším jakoby si vůbec nedělal hlavu. A taky proč, když jít si za svým snem o zvřecím krematoriu mu umožňuje státní správa, která má na rozdíl od samosprávy rozhodující vliv. Natáčela Kateřina Hrochová.
        Přehrát celé video
        Stopáž37 minut
        Další díl
        10. března 2014

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám