38 minut

14. ledna 2013

Obsah dílu

Nový typ podfukářů — Prodejní akce pro seniory — Další příběh slabozrakého muzikanta

Části dílu

00:59
Nový typ podfukářů
    Máte dluhy a nevíte si s nimi rady? Tak dávejte pozor. Přichází nový typ podfukářů. Nabídnou vám pomoc s vašimi závazky a obratem vás připraví o byt nebo dům. Paní Tóthové z naší reportáže hrozila exekuce. Naletěla na inzerát, který sliboval, že jí vysvobodí z dluhové pasti. Místo toho však přišla o byt. Podepsala totiž nevýhodné smlouvy. Jako jedna z prvních ale svůj majetek dokázala vysoudit zpátky. Případem se zabývala reportérka Jana Neumannová.
    13:38
    Prodejní akce pro seniory
      Celé roky už Česká televize varuje důvěřivé seniory před prodejními zájezdy. Musí na nich ale být něco magicky přitažlivého. Starší lidé jsou ochotni zaplatit prodejcům za hrnce, matrace nebo biolampy desetitisíce korun. Často peníze, které nemají. Tentokrát jsme na předváděcí akci pronikli se skrytou kamerou a triky dealerů jsme odhalili. Exklusivní reportáž natáčeli Marek Wollner a Filip Černý.
      27:45
      Další příběh slabozrakého muzikanta
        Možná si vzpomínáte na příběh slabozrakého muzikanta, který sice dobyl Hollywood, ale nepřivezl si ani slávu, ani peníze. Vloni v létě se zadlužil, aby mohl vycestovat na olympiádu talentů do Spojených států. Světoví producenti na této soutěži hledají interprety z celého světa, kteří by mohli uspět v showbyznysu. Musí se o nich ale někdo dozvědět. To se v případě Petra Bazaly a jeho žákyně povedlo až díky naší reportáži, kterou natočila Andrea Máslová. A ta také zachytila, co se dělo po jejím odvysílání.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        21. ledna 2013

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám