38 minut

12. března 2012

Obsah dílu

Majetek Petra Smetky z H-Systému — Kontroverzní léčba koní s dotací — Výpověd z práce za stížnost na hospodaření

Části dílu

01:17
Majetek Petra Smetky z H-Systému
    Má jít zakladatel H-systému Petr Smetka z vězení? O to se právě přou české soudy. A přou se o to dokonce i lidé, které Petr Smetka připravil na začátku devadesátých let o miliony korun. Někteří z nich totiž dodnes nevěří, že je podvedl. Myslí si, že jeho projekt na levné bydlení ve vlastním domě prostě nevyšel. Jana Neumannová přináší objevné informace o tom, kolik majetku dokázal Petr Smetka nashromáždit a jak se po jeho jmění postupně slehla zem.
    11:48
    Kontroverzní léčba koní s dotací
      Je to víra, nebo věda? Herec Václav Vydra si myslí, že se vydal po stopách nového poznání, které předběhlo dobu. Jeho odpůrci však namítají, že uvěřil bludům, které ubližují koním. A protože se nepohybujeme v oblasti abstraktního bádání, můžeme jejich spor pozorovat vlastníma očima. Koně, které ošetřuje Václav Vydra na své farmě, se skutečně nepohybují příliš lehce ani vesele. Našlapují opatrně a ztěžka, protože mají vystrouhaná kopyta. Václav Vydra přesto věří, že jim to prospívá. O to větší rozruch vzbudila informace, že na svou kontroverzní metodu dostal dotaci od ministra zemědělství, který je navíc jeho kamarád. Na farmu se vydala reportérka Aneta Snopová.
      26:23
      Výpověd z práce za stížnost na hospodaření
        Když upozorníte na nepravosti, měl by vás před pomstou zaměstnavatele chránit zákon. Ten zatím neochránil školníka z jedné pražské školy, která má jinak dobrou úroveň studia. Školník si stěžoval na špatné hospodaření a kontrola jeho podezření částečně potvrdila. Za odměnu dostal výpověď. Údajně pro nadbytečnost. Případem se zabývala reportérka Rebeka Bartůňková.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        19. března 2012

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám